СМЕСТУВАЊЕ И ТРАНСПОРТ

Место на оддржување на Конгресот

Конгресот ќе се оддржи во Mетропол-Езерски комплекс, Охрид, Северна Македонија.

Населба Koнско, Охрид 6000

+389 46 203 000

Организациска поддршка

Агенција за организациска поддршка на Конгресот (хотелски резервации, информации за транспорт)

КОНЦЕПТ МАРКЕТИНГ
Телефон: 02/3104664; 02/3104660
Факс: 02/ 3104661
Адреса: М. Т. Гологанов 70/2, 1000 Скопје
www.concept.com.mk | info@concept.com.mk
За Охрид

Охрид е најголемиот град на Охридското Езеро и осми по големина град во земјата. Охрид е познат по тоа што има 365 цркви, по една за секој ден од годината, поради што е познат како “Балкански Ерусалим”. Градот е богат со живописни куќи и споменици. Во 1979 година и во 1980 година, Охрид и Охридското Езеро се прифатени како културно и природно светско наследство од страна на УНЕСКО. Всушност, Охрид е еден од само 28 градови кои се дел од светското наследство на УНЕСКО, a се и културно и природно наследство. Охрид е еден од водечките туристички градови во Северба Македонија. Повеќе информации може да превземете тука.